Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR PLUS nu se desparte total de borcanul cu miere - surse

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam demisii

Miniștrii USR PLUS și-au semnat demisiile din funcție și le vor depune marți dimineață la cabinetul premierului Florin Cîțu. Gestul nu va fi urmat, cel puțin pentru moment, de o serie de alți membri de partid care au obținut funcții prin participarea în coaliția de guvernare alături de PNL și UDMR, spun surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Oamenii promovați de USR PLUS în funcții din eșaloanele inferioare ale guvernării, în ministere, precum și prefecții, subprefecții, șefii de agenții numiți la propunerea USR PLUS, vor aștepta să fie demiși de premier, spun sursele citate.

De asemenea, parlamentarii USR PLUS care ocupă funcții de conducere în comisii și în conducerea celor două camere, toate obținute în urma algoritmului din coaliție, nu vor demisiona nici ei din funcție.

A doua funcție din stat, cea de președinte al Senatului, va fi ocupată în continuare de Anca Dragu de la USR PLUS, mai spun sursele citate.

Explicația este că USR PLUS nu vrea ieșirea de la guvernare, ci doar să provoace demisia lui Florin Cîțu, afirmă reprezentanți din formațiunea politică. Cea mai mare parte a activului de partid va rămâne astfel pe poziții în așteptarea următoarelor negocieri politice între USR PLUS, PNL și Klaus Iohannis.

Citește și: Ce se întâmplă legal cu Guvernul după demisia miniștrilor USR PLUS. Explicațiile fostului președinte CCR Augustin Zegrean .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.