Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR reclamă nereguli grave la un obiectiv turistic îndrăgit de oameni: '50.000 de lei pentru concedieri abuzive. Cine plătește domnule primar?'

USR PLUS
usr plus

USR Turda prezintă cazul avocatei Dorina Dediu, care a fost concediată abuziv de la obiectivul turistic Salina Turda. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o decizie finală și a obligat Salina să-i plătească prejudicii materiale, dobânzi și cheltuieli de judecată. Reprezentanții USR Turda cer ca despăgubirile să nu fie plătite din bugetul local, ci de cei care au propus demiterea avocatei.

„50.000 de lei pentru concedieri abuzive la Salina Turda. Cine plătește, domnule primar Cristian Matei (n. r.: politician de la PNL)? Noi credem că cei care au votat strâmb.

De curând, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în cazul demiterii abuzive a avocatei Dorina Dediu din Consiliul de Administrație al Salinei Turda, dându-i satisfacție și obligând Salina să-i plătească prejudicii materiale, dobânzi și cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 50 000 de lei. Revocarea abuzivă a Dorinei Dediu din CA-ul Salinei s-a petrecut în 31 august 2017, la inițiativa și cu votul consilierilor locali din alianța acelui timp, mulți dintre ei pesediști, deveniți între timp "peneliști" (vezi cazurile Pîrlea, Sălăgean sau Năstase).

Ulterior, în martie 2018, la inițiativa primarului Matei, în locul Dorinei Dediu a fost numit în CA-ul Salinei Filip Dragoș Mihai, un apropiat al familiei primarului, după cum scrie presa locală, atunci șef de service la Edo Garage, cunoscut în oraș drept "service-ul primarului".

Considerăm că acești bani compensatorii pentru abuz nu ar trebui plătiți de Salină din banii turdenilor, Salina fiind un bun colectiv al comunității, ci de către cei care au validat prin inițiativa și votul lor un abuz constatat de justiție, în speță de consilierii locali care s-au exprimat în acest sens

Consilierii locali USRPLUS Turda vor iniția un proiect de hotărâre prin care cei 50 000 de lei, stabiliți de instanță drept daune materiale, dobânzi și cheltuieli de judecată, să fie recuperați de la cei vinovați de acest abuz și nu de la Salina Turda, care direcționează 50% din profitul său către bugetul local Nu putem pedepsi Salina pentru un vot abuziv al consilierilor locali, care nu respectă proceduri și clauze de mandat. Și nu este singurul abuz constatat de justiție la Salina Turda în perioada mandatelor primarului Matei...”, au precizat cei din USR Turda.

La vremea respectivă, Consiliul de Administrație al societății Salina Turda SA o acuza că ar fi avut un comportament neadecvat la adresa juristului societății, care apăra interesele Salina Turda SA în procesul cu soțul Dorinei Dediu (fost angajat la Salina Turda), că ar fi făcut presiuni pentru reangajarea soțului său și că nu și-ar fi declarat unele venituri obținute în urma activității sale de membru/administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al societății și că pe adresa societății ar fi sosit un titlu executoriu pentru neplata unor datorii, considerându-se că subiectul putea aduce atingere imaginii Salinei, informează Turdanews.ro. În replică, Dorina Dediu a spus că și-a câștigat în mod cinstit locul în Consiliul de Administrație, în urma unei selecții, că nu a amenințat juristul societății și că nu a făcut niciun fel de presiune în privința soțului său, dezvăluind faptul că acesta a fost șantajat să-și dea demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.