Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR reinventează politica: Preşedintele filialei Vrancea, suspendat O LUNĂ din partid şi din funcţie

Mediafax
USR

Preşedintele USR Vrancea, Mihăiţă Lepădatu, a fost suspendat din calitatea de membru al partidului şi din funcţia pe care o deţine în partid pentru o lună, printr-o decizie a Biroului Naţional, din cauza unor abateri de la statutul USR, anunță AGERPRES.

Alţi trei membri ai USR Vrancea au primit avertisment în cadrul aceleiaşi şedinţe a Biroului Naţional.

"Mihăiţă Lepădatu este suspendat din calitatea de membru al USR Vrancea deoarece a încălcat principiul autonomiei locale, prevăzut de statutul nostru. Protocolul semnat cu PNL prevedea ca cei doi consilieri ai USR să se topească în masa de consilieri PNL, astfel că USR nu ar mai fi avut nicio relevanţă politică. Se desfiinţa practic orice idee de reprezentativitate a USR în Consiliul Local. Am fi devenit o anexă a PNL. Alţi trei membri, Vasile Alexe, Dorel Lazăr şi Silviu Gavrilă, au primit avertisment din partea Biroului Naţional al USR România", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele USR Vrancea, Dan Nichita.

Potrivit acestuia, decizia privind negocierea şi semnarea unor protocoale de colaborare cu PNL ar fi trebuit luată de organizaţia locală.

"Poziţia organizaţiei locale a fost constituirea unei majorităţi, cu un program de guvernare locală, ceea ce în practică nu s-a întâmplat. Nu faci o majoritate pentru nişte funcţii, ci în jurul unui program politic care trebuie adus la cunoştinţa comunităţii. Modelul de protocol încheiat a fost dat ca exemplu de 'aşa nu se face' chiar în cadrul Biroului Naţional al USR, iar votul a fost 23 'pentru' şi o singură abţinere. Acest protocol însemna practic înfeudarea organizaţiei locale şi punerea la dispoziţia voinţei politice a PNL, care devenea singurul actor în Consiliul Local", a precizat Nichita.

Mihăiţă Lepădatu a declarat pentru AGERPRES că protocolul de colaborare încheiat de USR cu PNL a fost analizat "în contextul votului pentru vouchere".

"A fost o sesizare din partea unei colege legată de protocolul încheiat cu PNL la Consiliul Local Focşani. Iniţial s-a dorit un punct de vedere de la Biroul Naţional, ulterior s-a transformat într-o sesizare. Protocolul a fost analizat şi, în contextul acelui amendament cu voucherele, s-a considerat că acest protocol ne aduce un prejudiciu de imagine. Decizia a fost luată cu informaţiile pe care colegii le-au avut la acel moment. Am trimis un punct de vedere personal, ulterior un punct de vedere comun. Dar una e când eşti acolo şi poţi să-ţi expui punctul de vedere, să explici de ce s-a încheiat protocolul, ce s-a avut în vedere. Practic, nu protocolul a fost cauza, ci un articol interpretat ca fiind restrictiv pentru consilierii USR şi care chipurile ar fi determinat acel vot din Consiliul Local privind proiectul cu excedentul bugetar şi achiziţia voucherelor. Protocolul a fost încheiat pentru alegerea viceprimarilor. Însă acel amendament a fost considerat că ne-a afectat imaginea. Şi fără acel protocol, nu ne dezicem. Nu vom susţine niciodată proiectele PSD, dacă ele contravin intereselor noastre", a afirmat Mihăiţă Lepădatu.

Acesta susţine că nu a primit decizia de suspendare încă şi că, cel mai probabil, în perioada următoare, interimatul în partid va fi asigurat de Dan Nichita, în calitate de vicepreşedinte.

Situaţia în partid ar urma să fie clarificată după discuţiile cu preşedintele USR România, Dan Barna, şi cel mai sigur, în urma alegerilor în filiala vrânceană a USR, care ar trebui să aibă loc în luna mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.