Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR şi PLUS nu se grăbesc - Se pregăteşte amânarea Congresului de alegeri după fuziune (surse)

Digi24
ciolos barna

Programat pentru primăvara anului 2021, imediat după încuviinţarea în justiţie a fuziunii dintre USR şi PLUS, Congresul pentru alegerea conducerii noului partid USRPLUS ar urma să se amâne, au precizat surse din cadrul alianţei pentru STIRIPESURSE.RO.

Liderii USR-PLUS aşteaptă ca fuziunea să fie stabilită definitiv de Tribunalul Bucureşti, lucru care ar putea avea loc în luna martie. Congresul de alegeri al noului partid era programat atfel cel târziu în luna mai.

Potrivit unor surse din USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş ar putea împărţi scaunul de preşedinte pentru o perioadă suplimentară de două-trei luni. Astfel, congresul în care ar urma să se aleagă preşedintele USRPLUS ar putea avea loc abia în iunie sau iulie.

Miza nu se limitează la funcţia de preşedinte al noului partid, ci ar putea să determine şi "vioara întâi" pentru alegerile prezidenţiale din 2024. După două mandate deţinute de Klaus Iohannis, competiţia pentru Cotroceni se anunţă una mai încinsă peste trei ani decât cea din 2019.

Potrivit protocolului de fuziune, noul partid se va numi USRPLUS, va avea timp de trei luni de la rămânerea definitivă a fuziunii doi copreședinți, iar fuziunea va aduce și unele modificări de statut. Vezi AICI protocolul de fuziune! (.pdf)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.