Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR somează Ministerului Sănătății să soluţioneze situaţia de criză a Spitalului Sf. Pantelimon

usr uniunea salvati romania

Consilierii USR din cadrul Consiliului Local Sector 2 somează public Ministerul Sănătăţii (MS) să soluţioneze situaţia de criză a Spitalului Sf. Pantelimon, menţionând că este inadmisibil ca pacienţii să vină cu medicamente de acasă, iar în spital să nu se poată face analize medicale, potrivit unui comunicat al USR Sector 2, informează agerpres.ro

"Consilierii Uniunii Salvaţi România din cadrul Consiliului Local Sector 2 somează public responsabilii să remedieze o situaţie intolerabilă pentru mileniul trei, într-un oraş al cărui buget local cumulat depăşeşte 2,5 miliarde de euro anual. Bugetul local al Consiliului Local Sector 2 este de aproape 300 milioane de euro în 2017 şi totuşi pacienţii unui spital de urgenţă din Bucureşti sunt puşi să îşi achiziţioneze singuri medicamentele", se arată în comunicat. 

Consilierii USR spun că funcţionarea spitalului în condiţii decente este principalul lor obiectiv. 

"Contăm pe sprijinul primarului Sectorului 2 şi al consilierilor locali pentru ca alocările bugetare pentru sănătate în 2018 să fie consistente. Informăm directorul spitalului şi medicii că se pot baza pe sprijinul grupului nostru de consilieri, însă ne dorim evitarea crizelor, nu rezolvarea problemelor de manieră pompieristică", relevă comunicatul. 

Potrivit sursei citate, situaţia Spitalului Sf. Pantelimon este "dramatică şi inacceptabilă". 

"După demiterea managerului în luna aprilie 2017, ca urmare a decesului unui pacient din cauza unei transfuzii greşite, a fost numită o nouă echipă managerială de către Ministerul Sănătăţii. Însă, în loc ca situaţia să se normalizeze, modul de funcţionare a spitalului depăşeşte puterea noastră de înţelegere. Spitalul nu dispune de bani de medicamente, de analize, iar datoriile cresc de la o lună la alta. Beneficiind de suportul consilierilor locali din Sectorul 2, la ultima şedinţă de consiliu au fost alocaţi 2,4 milioane de lei pentru plata unei părţi din datoriile spitalului. Însă nu aşa trebuie să funcţioneze un spital", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.