Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR tună și fulgeră după ultimele numiri în CSM: 'Nu reprezintă societatea civilă, ci anexa politică a PSD'

hotnews.ro
Stelian Ion

„Numirea celor doi reprezentanți ai `societății civile` în CSM de către Senat este dovada incontestabilă a proptirii în funcții importante din justiție a unor personaje cu legături directe cu PSD”, afirmă fostul ministru al Justiției Stelian Ion (USR).

„Avertizez public asupra politizării tot mai accentuate a justiției de către PSD, cu acordul PNL. Numirea celor doi reprezentanți ai `societății civile` în CSM de către Senat este dovada incontestabilă a proptirii în funcții importante din justiție a unor personaje cu legături directe cu PSD. Fănel Mihalcea și Ioan Sas nu reprezintă societatea civilă, așa cum prevede legea, ci anexa politică a PSD”, afirmă Stelian Ion.

Carierele celor doi membri CSM validați de Senat cu voturile PNL, PSD și UDMR, adaugă Ion, „sunt strâns legate de PSD, Sas fiind, de exemplu, fost consilier județean PSD”.

„Probabil că ministrul Predoiu este satisfăcut de cum se consolidează controlul politic asupra justiției. Aceste personaje conectate politic, trimise în CSM, vor decide asupra carierei magistraților”, încheie Stelian Ion.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.