Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR va vota împotriva proiectului privind achiziția a 177 de locuințe pentru personalul medical angajat în spitalele Primăriei Municipiului București

Inquam Photos / Octav Ganea
gabriela firea

Proiectul privind achiziția a 177 de locuințe pentru personalul medical angajat în spitalele ce aparțin de Primăria Municipiului București se află, din nou, pe ordinea de zi a ședinței CGMB. Luna trecută, proiectul a fost respins, având nevoie de două treimi din numărul de total al consilierilor, conform mediafax

Primăria Capitalei vrea să cumpere, în primă fază, 177 de locuințe, de tip garsonieră, respectiv apartamente cu 2 și 3 camere, dintr-un total de 600, potrivit unui proiect aflat, din nou, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Proiectul a fost dezbătut și în ședința din luna noiembrie, însă a fost respins, având nevoie de un vot de două treimi.

„Să-i convingem pe medici să nu mai plece să muncească în străinătate, ci să rămână în ţară avem acest proiect. Deşi salariile au crescut, mulţi se plâng că nu au case, că sunt chiriile mari. Astfel că achiziţionăm 600 de locuinţe. Astăzi le avem pe primele 177, în şedinţele viitoare vor veni şi celelalte”, a precizat Gabriela Firea la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de luna trecută.

Proiectul a primit mai multe critici din partea opoziției, cele mai multe legate de criteriile de acordare a acestor locuințe.

„Primarul Gabriela Firea se grăbeşte să facă nişte cumpărături imobiliare la sfârşit de an, dacă tot nu a făcut investiţii pentru oraş. Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General de astăzi a fost introdus, pe ultima sută de metri, un proiect de Hotărâre care prevede achiziţia a 177 de apartamente destinate medicilor şi personalului din spitale. Pentru această achiziţie sunt alocate circa 20 de milioane de euro din bani publici, preţul pe metrul pătrat construit fiind între 1000euro/mp şi 1400 euro/mp”, transmitea Nicuşor Dan în noiembrie, înainte de ședința CGMB.

Potrivit deputatului independent, unul dintre beneficiarii acestui proiect ar fi compania Iridex, care deţine groapa de gunoi de la Chiajna.

„Circa 20 de milioane de lei vor ajunge la firma Iridex Grup Import Export, firmă care gestionează groapa de gunoi de la Chiajna, şi care a fost adesea acuzată în spaţiul public că poluează aerul din nordul şi vestul Capitalei. Alţi aproape 20 de milioane de lei vor merge în conturile Cubic Residence SRL, care are apartamente de vânzare în zona Bragadiru, iar cei mai mulţi bani, 43,8 milioane de lei, vor ajunge la Impact Developer, companie care deţine ansamblul Greenfield, din nordul Capitalei, un complex rezidenţial în care rezidenţii se plâng de lipsa drumurilor de acces. Circa 10 milioane de lei vor ajunge şi la Ipsilanti Invest”, a precizat Dan.

Contactată de MEDIAFAX, șefa consilerilor USR, Roxana Wring, susține că partidul din care face parte nu-și va schimba votul, respectiv va vota împotriva acestui proiect.

„În primul rând nu votăm pentru că prețul de 1.600 de euro pe metru pătrat pentru aceste locuințe este mult prea mare, iar pe de altă parte nu știm unde vor fi aceste locuințe”, susține Roxana Wring.

Și consilierul PNL Cătălin Deaconescu a declarat, pentru MEDIFAX, că va vota împotriva acestui proiect, motivul fiind „discriminarea față de alți angajați”.

Fiind un proiect care presupune achiziții de locuințe are nevoie de votul a două treimi din numărul total de consilieri, iar fără votul USR și PNL, proiectul are șanse minime de a trece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.