Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vrea desființată Secția Specială pentru Investigarea Magistraților până la sfârșitul anului! Stelian Ion: 'E un moment prielnic'

stelian ion

Liderul deputaților USR Stelian Ion a afirmat, vineri, la RFI, că Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ar trebui desființată până la sfârșitul anului, deoarece este un moment prielnic, în contextul rapoartelor GRECO și MCV. El consideră că și PSD ar putea susține demersul.

„Până la sfârșitul anului, ar trebui desființată această secție (Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție - n.r). O prelungire scade șansele, pentru că e un moment prielnic. Și cei din PSD au declarat că dacă magistrații în majoritatea lor susțin desființarea, vor merge și ei pe desființare, atunci ăsta este momentul cel mai potrivit pentru a ajunge la acest rezultat”, a afirmat liderul deputaților USR, Stelian Ion, vineri, pentru RFI.

Stelian Ion consideră că un motiv bun pentru desființarea SIIJ sunt și rapoartele Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene, care au criticat strructura.

Citește și: Situație SUMBRĂ într-un raport european! Tot mai puțin români reușesc să-și plătească facturile la timp

„Din punctul nostru de vedere, desființarea Secției Speciale este singura variantă corectă în momentul de față și este și în acord cu solicitările organismelor internaționale, mă refer la GRECO, mă refer la Comisia de la Veneția, dar și Comisia Europeană în cadrul raportului MCV, practic, au ajuns la aceeași concluzie”, a motivat deputatul.

Experții Comisiei Europene au criticat, în raportul MCV, înființarea Secției de Investigarea Infracțiunilor din Justiție, iar în document este recomandat în mod explicit desființarea acestei structuri.

Pe ordinea de zi a ședinței de vineri este înscris un memorandum cu tema „Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ - n.r.) şi propuneri”, realizat de ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.