Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vrea să discute cu 30.000 de cetăţeni până în martie, pentru a vedea care sunt priorităţile populaţiei

usr uniunea salvati romania

Uniunea Salvaţi România a lansat, duminică, programul "USR e vocea ta!", prin care îşi propune ca pe parcursul următoarelor trei luni să discute cu aproximativ 30.000 de persoane, pentru a vedea care sunt aşteptările cetăţenilor de la clasa politică.

"Este un proiect prin care încercăm la nivelul întregii ţări să discutăm cu cetăţenii, cu electoratul prezent şi viitor, despre România şi ce aşteaptă cetăţenii de la noua şi tânăra clasă politică. În momentul de faţă, USR chiar reprezintă noua clasă politică şi prin acest proiect, care a început în toate filialele din ţară, astăzi, membrii noştri încearcă să completeze un chestionar pe o formulă - să spun similară cu ceea ce s-a întâmplat în Franţa (...) - pentru a obţine cât mai multe informaţii reale (...). În toată Europa tendinţa oamenilor de a deveni membri de partid e în scădere dramatică. Tendinţa generală a generaţiei active actuale este aceea de a susţine proiecte, idei, iniţiative punctuale, indiferent cine e motorul din spate. Chestionarele acestea nu presupun obligaţia de a deveni membru, ci presupun tocmai disponibilitatea de a ajuta cu ceva iniţiativa aceasta", a declarat preşedintele USR, Dan Barna. 

În contextul în care în cadrul dezbaterii a fost abordată de mai multe ori şi chestiunea doctrinei USR, Dan Barna a precizat că acest aspect ar putea fi lămurit în următoarele două luni. 

"Chestiunea cu doctrina e un subiect de care suntem foarte conştienţi. În programul meu am spus că văd o definire doctrinară în perioada următoare, probabil în două luni maxim o să avem un mesaj pe partea aceasta de clarificare doctrinară", a spus el. 

Deputatul Cristian Ghinea a anunţat că, în cursul zilei, în mai multe oraşe din ţară, în ciuda vremii ploioase, au fost completate câteva sute de chestionare. 

"Ne-am propus prin acest proiect, 'USR e vocea ta', ca până în martie să avem 30.000 de chestionare completate şi să avem un feed back consistent de la oameni. Unii vor spune: 'Dar de ce vă apucaţi să întrebaţi oamenii? Voi nu ştiţi ce ar trebui făcut pentru ţara asta?' Problema nu este că nu avem idei. Problema este că avem prea multe idei. (...) Problema este cum decidem care dintre ele au întâietate. Şi atunci încercăm o prioritizare a acestor idei. Vom adăuga o bază de date unică în România - vorbim de 30.000 de potenţiali suporteri, oameni care nu au refuzat să stea de vorbă cu USR", a adăugat el. 

Programul a fost lansat la un an de la intrarea USR în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.