Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR vrea să echipeze polițiștii locali cu 'body-cam'

amenzi politia locala

Parlamentari USR au depus în Senat o propunere legislativă care oferă dreptul legal Poliției Locale de a purta mijloace de înregistrare foto-video-audio. Proiectul vine în contextul scandalului generat de cazul fostului șef DIICOT oprit în trafic.

  • „În scopul realizării atribuţiilor de serviciu, activităţilor de prevenire şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, acţiunile poliţistului local în spaţii publice pot fi înregistrate cu mijloacele foto-audio-video din dotare, fără consimţământul persoanelor vizate”, se arată în propunerea legislativă.

„Această măsură va duce la dovedirea faptelor de ultraj şi a acuzaţiilor îndreptate împotriva poliţiştilor locali cu privire la modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu, precum şi de protecţie a persoanelor ce fac obiectul intervenţiilor şi acţiunilor poliţiştilor locali”, se arată în expunerea de motive.

„Deoarece în prezent nu există posibilitatea dovedirii faptelor de ultraj săvârşite împotriva poliţiştilor locali, legiferarea sistemelor foto-audio-video de orice tip, inclusiv „Body Worn Camera", este oportună deoarece acestea reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile şi acţiunile poliţiştilor locali sunt înregistrate”, mai spun inițiatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.