Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Utilizarea progresivă a energiei electrice este un mod eficient de a atinge obiectivul de zero emisii, în domenii ca industria, construcţiile şi transporturile

finantare.ro
energiile regenerabile energie solara eoliene eco green

Utilizarea progresivă a energiei electrice pare să fie cel mai eficient mod de a atinge obiectivul de zero emisii nete, în special în domenii precum industria, construcţiile şi transporturile, deoarece aceste sectoare sunt principalele producătoare la nivel global de emisii de gaze cu efect de seră, conform unei analize Deloitte, citate în documentul de strategie al grupului B20.

Documentul de strategie a fost pregătit cu contribuţia experţilor Deloitte şi emis de grupul de lucru de Energie şi Eficienţă a Resurselor din cadrul B20, forumul de dialog al Grupului celor douăzeci (G20) cu comunitatea de afaceri globală, înainte de Conferinţa ONU privind schimbările climatice, COP26, de la Glasgow, Scoţia, se menţionează într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Pentru a limita creşterea temperaturii globale la 1,5 grade C până în 2050, conform obiectivului stabilit prin Acordul de la Paris, ponderea consumului de energie din surse regenerabile ar trebui să crească de la 12,4% în 2020 la 58% în 2050, în industrie, de la 15,5% la 81,8%, în sectorul construcţiilor şi de la 3,5% în 2020 la 54,5% în 2050, în sectorul transporturilor.

Potrivit analizei Deloitte, trecerea la folosirea inteligentă a energiei electrice din surse "verzi" ar putea fi o metodă eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru a reduce emisiile de CO2 produse de sectorul transporturilor, prin folosirea de vehicule electrice pentru a transporta pasagerii. Legat de sectorul construcţiilor, clădirile pot folosi pompe electrice de căldură şi pot face mai multe renovări care încorporează tehnologii inteligente. În ceea ce priveşte procesele industriale, utilizarea directă şi indirectă a energiei electrice pe bază de hidrogen şi combustibili ecologici poate contribui la reducerea emisiilor.

"Liderii mondiali trebuie să ia decizii bine informate cu privire la modalităţile de a atinge obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris. De mai mulţi ani, Deloitte îşi pune la dispoziţie expertiza pentru a sprijini diferiţi actori implicaţi în acest proces să înţeleagă mai bine provocările şi oportunităţile care ne aşteaptă în drumul către reducerea emisiilor de carbon. România are potenţialul de a juca un rol important în eforturile de decarbonizare, atât la nivelul UE, cât şi la nivel global. Echipa specializată în energie a Deloitte România a lucrat la o serie de planuri complexe pentru ca ţara noastră să ajungă la zero emisii nete până în 2050, indicând faptul că obiectivul ar putea fi atins chiar mai devreme, cu condiţia unui set echilibrat de politici şi măsuri inteligent aplicate, însoţite de o rată solidă de absorbţie a fondurilor verzi", a declarat Sorin Elisei, Director, Deloitte România, Lider al practicilor de sustenabilitate şi energie.

Analiza Deloitte citată în documentul de strategie transmis de grupul B20 subliniază, de asemenea, că este esenţial ca tipurile de surse energetice folosite să se schimbe drastic, în sensul creşterii ponderii surselor regenerabile. Pentru a atinge obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris, sursele regenerabile ar trebui să reprezinte aproximativ 30,5% la nivel mondial până în 2030, în creştere cu 142% faţă de nivelurile din 2020. Dependenţa de combustibilii fosili, mai ales de cărbune şi petrol, ar trebui să scadă radical, astfel încât ponderea lor în totalul surselor de energie folosite ar trebui să fie mai mică cu 53%, în cazul cărbunelui, şi cu 21%, în cazul petrolului, până în 2030, în timp ce dezvoltarea infrastructurii energetice pentru producerea, transportul şi distribuţia de energie din surse regenerabile, cu investiţii adecvate, trebuie să accelereze.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500 sunt clienţi Deloitte, prin intermediul reţelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de ţări şi teritorii, oferind resurse internaţionale, perspective locale şi servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesionişti ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din ţara noastră şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.600 de profesionişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.