Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul pe legea privind stocarea datelor cu caracter personal a luat sfârșit: Uzbekistanul ridică blocajul mai multor reţele sociale

www.operationworld.org
Uzbekistan

Guvernul Uzbekistanului a anunţat luni că a ridicat blocajul impus de peste un an reţelelor sociale populare Twitter, WeChat şi VKontakte în această ţară autoritară din Asia Centrală, relatează France Presse.

Autorităţile uzbece au făcut aceste platforme inaccesibile în iulie 2021, acuzându-le că încalcă legea privind stocarea datelor cu caracter personal prin refuzul de a păstra datele utilizatorilor pe servere din interiorul ţării.

Într-un comunicat publicat luni, guvernul a anunţat că reţeaua socială americană Twitter, serviciul de mesagerie chinez WeChat şi platforma rusă VKontakte şi-au "reluat pe deplin" operaţiunile, adăugând că "blocarea lor nu poate decât să împiedice dezvoltarea" ţării.

Discuţii încă au loc cu platforma video chineză TikTok, care rămâne blocată pentru moment, a adăugat guvernul.

Uzbekistanul, o fostă republică sovietică cu aproximativ 35 de milioane de locuitori, este condusă în mod autoritar, chiar dacă situaţia s-a mai schimbat de la moartea lui Islam Karimov în 2016, înlocuit de actualul preşedinte Şavkat Mirzioev.

De la venirea sa la putere, Mirzioev a lansat reforme liberale, în special în sfera economică, dar autorităţile continuă să limiteze puternic exprimarea vocilor disidente, atât în stradă, cât şi în spaţiul digital.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.