Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzbekistanul intenționează să întrerupă exportul de gaze naturale în următorii cinci ani

www.operationworld.org
Uzbekistan

Uzbekistan intenționează să întrerupă exportul de gaze naturale în următorii cinci ani și, în schimb, să-l proceseze pe plan intern, a declarat sâmbătă prim-ministrul țării, Abdulla Aripov notează urdupoint.com.

Uzbekistanul intenționează să întrerupă exportul de gaze naturale în următorii cinci ani și, în schimb, să-l proceseze pe plan intern, a declarat sâmbătă premierul țării, Abdulla Aripov.

"Până în 2025, vor fi luate măsuri pentru a stopa exportul de gaze naturale și a extinde prelucrarea acestuia în țară, precum și creșterea producției de produse cu valoare adăugată", a declarat Aripov, citat de portalul de știri gazeta.uz uzbek.

Premierul a adăugat că contoarele electronice de gaz și electricitate vor fi instalate la fiecare gospodărie din țară înainte de sfârșitul acestui an, ceea ce ar reduce consumul de energie și ar preveni problemele cu facturile de energie.

Potrivit firmei de stat petroliere și a gazului uzbekistan, Uzbekneftegaz, țara a Asiei Centrale, intenționează să-și crească exporturile de gaze cu 15% în 2019 față de anul precedent.

Uzbekistan exportă aproximativ 10 miliarde de metri cubi de gaz în China, patru miliarde de metri cubi în Rusia, iar partea rămasă din expedieri se duc în țările vecine.

Uzbekneftegaz produce aproximativ 70 de miliarde de metri cubi de gaz și 8 milioane de tone de hidrocarburi lichide pe an. Cu toate acestea, din cauza epuizării rezervelor și a problemelor tehnologice, producția a scăzut semnificativ în ultimii 15 ani. Există o lipsă constantă de combustibil și gaze pe piața internă, în principal în gospodării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.