Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzina de procesare a gazelor 'Amurski' a fost inaugurată online de către Vladimir Putin

smartradio.ro
putin uzina amurski

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat startul, a pus, de la distanță, în funcțiune Uzina de Procesare a Gazelor ”Amurski”, întreprindere ce aparține companiei Gazprom, informează publicația Gazeta.ru.

Complexul industrial este situat în apropierea orașului Svobodnîi, din Regiunea Amur, noua uzină având o capacitate de procesare de 42 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an.

«Uzina de Procesare a Gazelor ”Amurski” reprezintă un pas semnificativ în creșterea gradului de profunzime a prelucrării materiilor prime, ceea ce înseamnă o utilizare grijulie, eficientă a resurselor naturale», a declarat Putin la inaugurarea întreprinderii.

Liderul rus a precizat că aceste 42 miliarde de metri cubi de gaze pe an vor putea crește, pe viitor, la valori mult mai mari.

”Un asemenea volum va permite Rusiei să asigure cererea internă pentru gaze și, de asemenea, să ocupe una dintre pozițiile fruntașe la livrarea pe piața mondială”, a explicat Putin.

Este vorba, în special, despre 60 de milioane de metri cubi de heliu, de 2,4 milioane tone de etan, circa 1 milion de tone de propan, aproximativ 500.000 de tone de butan, în jur de 200.000 tone de fracțiune pentan-hexan. Se preconizează ca Uzina ”Amurski” să ajungă la capacitate maximă în anul 2025.

Construcția Uzinei de Procesare a Gazelor ”Amurski” a început în 2015, gazul pentru prelucrare fiind furnizat prin gazoductul ”Sila Sibiri” (Forța Siberiei, n.r.). Potrivit datelor Gazprom, costul total al lucrărilor de construcție a întreprinderii depășește 950 miliarde de ruble (aproape 11 miliarde de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.