Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzină în FLĂCĂRI: 11 morți și 21 de răniți în urma unor atacuri sinucigașe / VIDEO

bbc.com
irak atentat

Cel putin 11 persoane au murit, inclusiv politisti, si 21 au fost ranite duminica in atacuri asupra unei uzine de gaz a statului in periferia nordica a capitalei Irakului, Bagdad, au precizat surse politienesti, potrivit Reuters.

O masina-capcana a explodat la ora locala 06.00 la intrarea in uzina, ceea ce a permis ca un alt vehicul, cu cel putin sase atacatori cu veste explozibile, sa intre in complex, unde a urmat o confruntare cu fortele de securitate, potrivit surselor citate.

Un purtator de cuvant al Comandamentului de Operatiuni de la Bagdad a spus ca trei rezervoare de gaz ale uzinei au fost incendiate in timpul confruntarilor, dupa care fortele de securitate au reusit sa aduca situatia sub control.

Zeci de vehicule ale politiei si armatei s-au indreptat spre uzina, unde schimburile de focuri au durat circa o ora, potrivit unui martor.

Atacul nu a fost revendicat in prima faza, potrivit Pro tv.

CNN relateaza, citand surse din cadrul politiei, ca autorii atacului sunt militanti ai gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), care controleaza teritorii ample din nordul si vestul tarii. Aproximativ 100 de persoane au murit in atacuri cum bomba comise de SI in aceasta saptamana.

Premierul Haider al-Abadi a declarat sambata ca militantii au profitat de criza politica din tara, declansata de incercarea sa de a revizui sistemul de guvernare bazat pe cote, pentru a comite bombardamente in zone aflate oficial sub control guvernamental.

O coalitie internationala condusa de SUA care sprijina guvernul irakian in lupta sa impotriva Statului Islamic antreneaza fortele armate de luni de zile intr-o baza militara situata la Taji.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.