Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va călca PNL în picioare voința a 85% dintre alegătorii săi? Își alungă PNL alegătorii de dragul agendei gay?

sigla pnl

Deşi are un protocol încheiat cu Coaliţia pentru Familie, PNL a încercat marţi, 4 septembrie, să amâne convocarea Referendumului pe tema clarificării definiţiei Căsătoriei în Constituția României. Senatorii PNL s-au abținut; motivul a fost explicat pe Facebook de Alina Gorghiu, chiar preşedintele PNL de la momentul semnării protocolului cu CpF. Astfel, liberalii au susținut că s-ar fi încălcat procedura şi au cerut reluarea acesteia. Cu alte cuvinte, liberalii au cerut să se anuleze şi votul favorabil dat în Camera Deputaţilor pe legea de clarificare a definiției Căsătoriei între un bărbat și o femeie în Constituția României.

Am văzut într-un studiu recent85% dintre votanții PNL se opun căsătoriei între persoanele de același sex. Același sondaj arată că 89% dintre români declară că NU sunt de acord cu legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex, iar două treimi dintre români ar fi nemulțumiți dacă partidul favorit ar respinge în Parlament Referendumul pentru Căsătoria naturală.

Am văzut, de asemenea, că acesta nu este singurul atac „procedural” din aceste zile împotriva Referendumului pentru Căsătorie. Vom vedea în perioada următoare dacă tactica PNL este izolată sau se integrează într-una mai largă a taberei anti-Referendum. Pe aceeași linie, Expert Forum tocmai a realizat o analiză conform căreia nu ar exista timp pentru identificarea și pregătirea președinților de secții de votare (sau ar fi o acțiune făcută în pripă) și pentru a face achiziție publică de softuri de centralizare a voturilor. Acest fapt ar ridica serioase suspiciuni privind desfășurarea corectă a Referendumului. Practic, Expert Forum susține ca ar trebui reformata masiv legislația privind referendumul si alegerile, ceea ce ar însemna o amânare sine die a acestuia.

Sigur ca posibile hibe legislative pot exista. Este însă ciudat ca Expert Forum le găsește abia acum, în contextul Referendumului pentru Căsătorie. Nu este clar dacă Expert Forum ar fi găsit oportună publicarea unei analize asemănătoare dacă se organiza un referendum #farapenali. Și iarăși nu este clar cât de obiectivă este această analiză, finanțată de German Marshall Fund. Aceasta este o antrepriză descrisă de Huffington Post drept o organizație cu excelente relații cu serviciile secrete, parte dintr-o rețea mai vastă prin care CIA și partenerii (inclusiv Soros) au influențat lumea politică din Germania.

Analiza Expert Forum trebuie corelată cu ieșirea de ieri a deputatului Vlad Alexandrescu de la USR, care considera că s-ar pregăti fraudarea voturilor în Parlament prin faptul ca au fost scoase consolele electronice de vot, așadar se va vota „manual”. Aceeași idee, pe aceeași temă – cu scopul de a compromite sau de a amâna, cu orice preț, inițiativa Referendumului pentru Căsătorie. Amintesc și că, în timp ce deputații USR umblă cu astfel de subterfugii, 70% dintre votanții USR au arătat că se opun căsătoriilor între persoanele de același sex.

Despre maturitatea politică a USR nu-mi pun întrebări – din păcate, acest partid a arătat că maturitatea politică este o calitate care cel puțin deocamdată îi lipsește cu desăvârșire. Însă de la PNL avem alte așteptări; mai ales că se presupune că ar fi învățat și niște lecții foarte dure, în ultimii ani. După catastrofa de la alegerile din 2016 – când două partide fuzionate de câte 15-16% au obținut împreună 20% – își permite oare PNL să-și bată joc de opțiunea alegătorilor și de propria onorabilitate, prin călcarea cuvântului dat prin semnarea protocolului cu CpF?


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.