Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va fi CONTROVERSĂ! Un preot avertizează enoriașii să RENUNȚE la coroanele mortuare: Sunt bani ARȘI

facebook.com
coroana

Ar putea fi un nou motiv de tensiune în societate. Un preot le cere enoriașilor să renunțe la un obicei vechi, prin care își exprimă aprecierea față de o persoană decedată. Părintele Gheorghe Piț spune că banii cheltuiți pe coroane mortuare sunt irosiți.

„Luarea unei decizii în ce privește coroanele aduse la înmormântarea celor decedați și înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie. Luând în considerare că există mai multe parohii sau comunități care au decis înlocuirea coroanelor de la înmormântare cu un ajutor financiar oferit familiei îndoliate, se pune în discuție dacă este oportun ca și în comuna Slimnic să propunem cu începere din 2022, obiceiul înlocuirii coroanelor cu un mic ajutor material.

Sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului, dar poate cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm. Eliminăm astfel si poluarea, care este un aspect foarte important”, explică preotul George Piț, potrivit oradesibiu.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.