Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va fi GRATIAT Borcea de presedinte?

borcea

La prima vedere pare o intrebare absurda, mai ales in conditiile in care presedintele Klaus Iohannis a declarat in repetate randuri ca nu va gratia pe nimeni condamnat pentru fapte de coruptie. In plus Iohannis nu a facut o exceptie nici macar pentru Monica Iacob Ridzi care a facut apeluri disperate sa fie eliberata, sustinand ca va muri in inchisoare din cauza problemelor de sanatate.

N-ar fi fost o intrebare la fel de absurda daca presedinte era in continuare Traian Basescu. Iata de ce:

- In iunie 2014, Traian Basescu gratiaza o femeie cu 5 copii. Angelica Lican mai avea de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

- In noiembrie 2014 Basescu o gratiaza pe Garofiţa Mocanu, condamnata tot pentru furt calificat. Motivele invocate sunt 'umanitare', ea avand sase copii cu varste cuprinse intre un an si 11 ani. Garofita Mocanu mai avea 3 ani de pedeapsa de executat.

Citeste si: Busoi, replica transanta dupa afirmatiile Alinei Gorghiu

- Cel mai cunoscut caz este insa cel al gratierii avocatei mafiei imobiliare, Nicoleta Maracine. Basescu explica senin ca nu stia de ce era condamnata femeia dar a fost impresionat de faptul ca avea sase copii acasa si fusese parasita de sot.

Avocata Nicoleta Constantin Maracine a fost condamnată, în 2009, în două dosare penale pentru infracţiuni ce ţin de mafia imobiliară, însă nu a stat in închisoare pentru că a fost graţiată după fiecare condamnare.

Citeste si: Mircea Băsescu, condamnat la închisoare cu executare

- In 2016 atentia opiniei publice este captata de un alt caz 'umanitar'. Cristi Borcea ar deveni campionul listei de mai sus, el avand nu cinci, nu sase ci 7 copii. Dincolo de numarul impresionant de progenituri, Borcea trebuie sa asigure si plata pensiei alimentare pentru majoritatea dintre ei, pentru ca cei 7 copii au fost facuti cu 4 mame diferite. Iar sumele sunt uriase, astfel nevoia de a-si intretine toti copiii si toate mamele acestora ar putea fi un motiv 'umanitar' de eliberare.

Unde mai pui ca bietul Borcea are si probleme cu inima, ceea ce nu poate reprezenta decat un motiv in plus pentru gratiere.

Nu in ultimul rand, trebuie amintit ca Borcea a fost implicat si in afaceri cu camarila lui Traian Basescu si a Elenei Udrea, in zona Parcului Drumul Taberei, din sectorul 6 al Capitalei, un mai vechi fief PDL.

Vezi și: Alina divorțează

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.