Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Va fi 'spectacol electoral'. Cum comentează Vasile Dîncu intrarea Gabrielei Firea și a lui Sebastian Burduja în bătălia pentru PMB

replicaonline.ro
dîncu

„Candidatul comun la PMB a fost un proiect ușor utopic, pentru că venea un pic cam târziu, este o lecție, să nu facem peste noapte proiecte politice pe termen lung”, spune Vasile Dîncu. Gabriela Firea are prima șansă la alegerile pentru Primăria Capitalei, dacă Sebastian Burduja ajunge la scorul PNL din București și ia voturi din bazinul electoral al lui Nicușor Dan, spune la RFI senatorul PSD Vasile Dîncu.

El crede pe de altă parte că ideea candidatului comun la PMB era un proiect „poate că ușor utopic, pentru că venea un pic cam târziu". Vasile Dîncu spune despre alegerile din București că vor fi „un spectacol electoral în campanie și la vot. Vom avea, după părerea mea, un vot destul de strâns, va fi o bătălie între votul de partid și încercarea lui Nicușor Dan de a-și menține status quo-ul (...). Intrarea Gabrielei Firea în acest moment și a lui Sebastian Burduja strică oarecum echilibrul sau bătălia care părea să fie una în doi între Popescu Piedone, candidatul venit din popor, să zicem așa, din stradă și primarul general al Capitalei. Deci se schimbă, devine o bătălie de partid, în care forța de mobilizare a PSD-ului o propulsează pe Firea din prima pe locul al doilea (...). Lupta va fi una strânsă pentru câștigarea Capitalei".

Senatorul PSD crede că Gabriela Firea „are nevoie de mobilizarea de partid, de activarea organizațiilor PSD și evident de sprijinul unor primari de Sector care au o notorietate bună, o încredere bună din partea publicului. Apoi, trebuie să valorifice cel mai bine fosta ei activitate de ministru sau fosta ei activitate de primar. Și nu în ultimul rând, eu am studiat nemulțumirile bucureștenilor, există 63%-64%-65% dintre bucureșteni care sunt nemulțumiți de anumite aspecte ale habitatului din București, ale vieții din București, aspecte legate de urbanism și care spun că s-au înrăutățit".

Vasile Dîncu afirmă că „în momentul în care intră și ea și Burduja în luptă, Burduja, ca și un tânăr candidat, cu o imagine foarte bună, ministru, cu siguranță că va lua ceva din electoratul de dreapta, care l-a votat inițial pe Nicușor Dan și care și acum era în zona lui Nicușor Dan. Deci până la urmă, în această competiție, în care PSD și PNL nu merg împreună, combinația dintre cei doi candidați, ceea ce face domnul Burduja poate să o sprijine pe doamna Firea în această bătălie, adică va lua cu siguranță voturi de la Nicușor Dan. Dacă va ajunge la nivelul pe care PNL îl are în București, atunci Firea are prima șansă să câștige".

Senatorul PSD declară că ideea candidatului comun la PMB a venit prea târziu: „La București era un proiect poate că ușor utopic, pentru că venea un pic cam târziu, dar era un proiect de a arăta că alianța poate funcționa foarte bine la București, într-un loc simbolic pentru România și de aici încolo să meargă o alianță politică mai departe (...). Faptul că nu a funcționat arată mai multe lucruri, arată că nu am fost destul de bine organizați, pentru că dacă am fi lansat un candidat comun cu șase luni înainte, putea fi testat, se putea face o campanie mult mai așezată pe publicul țintă, cu idei și pe aspecte importante ale judecății de valoare (...). Este o lecție pentru ca altă dată să ne gândim la proiecte politice pe termen lung, să ne gândim din timp, să nu le facem peste noapte, cred că asta a fost principala problemă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.