Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană dă UN MILIARD de euro pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană promite un miliard de euro în cadrul eforturilor de descoperire a unui vaccin, de teste şi tratamente pentru noul coronavirus, la începutul unei conferinţe internaţionale a donatorilor, relatează DPA. Potrivit cancelarului Angelei Merkel, contribuţia Germaniei la acest efort va fi de 525 milioane de euro, informează Reuters.

Este un efort al "echipei Europa", a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, când a anunţat acest angajament, sugerând că suma include şi contribuţii ale statelor membre UE.

Citește și: Adrian Năstase îl desființează pe Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate va avea loc, probabil, doar la finalul celui de-al doilea mandat al său

"Amploarea răspunsului nostru trebuie să fie pe măsura crizei", a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel. "Acestea sunt zile întunecate, dar sunt şi zile care ne arată umanitatea", a adăugat el.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că Germania va contribui cu 525 de milioane de euro la fondul global care va fi folosit pentru descoperirea unui vaccin sau a unui tratament pentru COVID-19.

Citește și: Monica Anisie anunță noile decizii! Toți elevii și profesorii sunt vizați

"Vom contribui cu 525 de milioane de euro direct la această conferinţă a donatorilor şi vom continua să ne respectăm obligaţiile pentru sănătatea globală prin alocarea sumei de 1,3 miliarde de euro", a spus Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.