Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria vaccinurilor anti-coronavirus încă duduie: Moderna va furniza 100 de milioane de doze țărilor sărace

Moderna a fost de acord să furnizeze celor mai sărace state noul său vaccin împotriva Covid-19, adaptat noilor variante, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Compania americană de biotehnologie şi alianţa de vaccinuri GAVI vor anula acordul de furnizare existent, pentru vaccinuri bazate pe tulpina originală de coronavirus. În schimb, Moderna va furniza din 2023 până la 100 de milioane de doze din noile sale vaccinuri, adaptate variantelor, la cel mai mic preţ disponibil.

GAVI conduce iniţiativa COVAX, alături de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte organisme globale.

Programul a livrat 1,79 miliarde de doze de vaccin pentru Covid în 146 de ţări, inclusiv aproape 186 de milioane de doze din vaccinul iniţial Moderna.

Deşi la început iniţiativa a avut dificultăţi să obţină vaccinuri, deoarece ţările bogate au obţinut o stocuri limitate, anul acesta a avut o exces de vaccinuri originale, determinând negocieri pentru a încerca să alinieze mai bine oferta cu cererea.

Vaccinul bivalent pentru Covid al Moderna, care conţine atât tulpina originală de coronavirus, cât şi varianta BA.1 Omicron, a primit aprobarea autorităţilor de reglementare din întreaga lume.

Directorul executiv al GAVI, Seth Berkley, a declarat că noul acord este ”un pas critic pentru acces echitabil”, pentru a permite ţărilor cu venituri mai mici să utilizeze vaccinurile modificate după cum consideră de cuviinţă. Multe ţări mai bogate au început să folosească vaccinul în campanii de rapel.

Negocierile cu alţi producători de vaccinuri pentru a ajusta acordurile de furnizare sunt în desfăşurare, a spus GAVI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.