Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiţă anunță că începe vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani: 'Facem încă un pas spre normalitate'

Guvernul Romaniei
Valeriu Gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a transmis, vineri, că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului Pfizer pentru utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. ”În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a ttansmis Gheorghiţă.

”Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, a transmis, vineri, Valeriu Gheorghiţă.

Citește și: Este OFICIAL Copiii români de peste 12 ani se pot vaccina cu Pfizer: Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat serul

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că, odată cu această autorizare ”facem încă un pas spre normalitate”.

”Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă. Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”, a mai prcizat Gheorghiţă.

Acesta anunţă că în acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.