Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a răspuns unul dintre cei mai cunoscuți medici români la întrebarea care e pe buzele tuturor: 'Nu sunt pentru...'

news.ro
Beatrice Mahler

Dr. Beatrice Mahler a explicat, luni, la B1 TV, că nu este adepta vaccinării obligatorii, dar că atunci când vine vorba de vaccinarea personalului medical pe primul loc trebuie pus pacientul. „Este extrem de riscant, pe lângă boala cu care vine, să mai contracteze o infecție asociată asistenței medicale”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”.

„Eu cred că pacientul trebuie pus pe primul loc atunci când vorbim de vaccinarea personalului și noi avem o obligație față de pacient și o responsabilitate ca el să fie în siguranță atunci când vine în spital cu altă afecțiune. Este extrem de riscant, pe lângă boala cu care vine, să mai contracteze o infecție asociată asistenței medicale”, a declarat medicul.

Întrebată dacă este pentru vaccinarea obligatorie a întregii echipe medicale din România, Beatrice Mahler a răspuns: „Nu sunt pentru vaccinarea obligatorie”.

Ea a vorbit și despre o știre apărută în Elveția, unde a fost lansat un apel prin care se cere ca bolnavii de COVID-19 să își plătească tratamentul în cazul în care sunt nevaccinați.

„Din punctul meu de vedere, la această știre mă bucur că trăiesc în România, că legislația de aici protejează persoanele care se îmbolnăvesc de afecțiuni infecto-contagioase și că plata serviciilor medicale nu se face sub nicio formă în aceste situații. Nu este normal să plătești servicii de sănătate mai ales dacă ești asigurat și cu atât mai mult cu cât vorbim de o boală care afectează comunitatea, și interesul statului este să protejeze ceilalți cetățeni. Nu cred că putem vorbim de plata unor servicii de sănătate”, a adăugat Beatrice Mahler.

Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.376 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul epidemiologic de luni. Un număr de 1.047.291 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 34.270 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.