Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra a decis că vaccinarea este OBLIGATORIE pentru anumite categorii: Mii de români sunt afectați

smartradio.ro
azil casa de batrani Belgia

După o vastă consultare publică, guvernul britanic a anunţat miercuri că vaccinarea completă împotriva COVID-19 va deveni obligatorie pentru toate persoanele care lucrează în căminele de bătrâni din Marea Britanie, inclusiv personalul non-medical, relatează AFP. În astfel de instituții lucrează mii de români și românce, mulți dintre ei fiind medici sau asistente.

"Vaccinurile salvează vieţi şi, deşi majoritatea personalului şi rezidenţii căminelor de bătrâni sunt în prezent vaccinaţi, trebuie să facem tot posibilul pentru a reduce în continuare riscul", a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, într-un comunicat.

Obligativitatea pentru angajaţii din aceste unităţi de a se vaccina este, potrivit ministrului, un "pas esenţial pentru a proteja în continuare căminele de bătrâni astăzi şi în viitor", scrie Agerpres.ro.

Astfel, tot personalul medical, dar şi toţi frizerii, cosmeticienele, voluntarii şi alţi comercianţi care merg la casele de bătrâni trebuie să fi primit cele două doze de vaccin anti-COVID-19 până în octombrie, dacă vor să lucreze în continuare acolo.

Dacă este aprobată de Parlament, această obligaţie nu se va aplica însă şi rudelor rezidenţilor, minorilor, persoanelor care vin să facă lucrări urgente, precum şi celor care beneficiază de o scutire medicală.

Prioritar în campania de vaccinare din Regatul Unit - ţara cea mai îndoliată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese - personalul căminelor de bătrâni fusese în mare măsură vaccinat: până pe 6 iunie, 84% primiseră prima doză şi 69% a doua doză, a anunţat Serviciul public de sănătate (NHS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.