Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea anti-COVID, 'cea mai mare crimă împotriva umanității de la Holocaust încoace' - Parlamentar britanic, dat afară din Partidul Conservator

eastweststream.com
vaccin Variola

Andrew Bridgen, un membru proeminent al Partidului Conservator din Anglia, nu mai este deputat conservator după ce a comparat vaccinul COVID cu Holocaustul, transmite Sky News.

Bridgen a afirmat că vaccinurile COVID "provoacă daune grave" și a spus că programul este "cea mai mare crimă împotriva umanității de la Holocaust încoace".

Șeful Partidului Conservator, Simon Hart, a declarat: "Andrew Bridgen a depășit o limită, provocând o mare ofensă în acest proces."

"Ca națiune, ar trebui să fim foarte mândri de ceea ce s-a realizat prin programul de vaccinare. Vaccinul este cea mai bună apărare împotriva COVID pe care o avem."

"Dezinformarea cu privire la vaccin cauzează daune și costă vieți. Prin urmare, îi retrag statutul de mebru lui Andrew Bridgen cu efect imediat, în așteptarea unei investigații oficiale."

Faptul că i s-a retras calitatea de mebru înseamnă că Bridgen nu mai este deputat conservator, ci este acum deputat independent.

Deputatul pentru North West Leicestershire are deja o suspendare de cinci zile din Camera Comunelor pentru încălcarea regulilor de lobby și pentru atacuri la femeia care îl investighează.

Bridgen a împărtășit în mod continuu mesaje anti-vaccin, susținând că acestea provoacă daune oamenilor.

Într-un tweet de astăzi, el a postat o diagramă a eficacității vaccinurilor cu legenda: "După cum mi-a spus un consultant cardiolog, aceasta este cea mai mare crimă împotriva umanității de la Holocaust încoace".

Rishi Sunak a declarat la Întrebări pentru prim-ministru că "condamnă complet acest tip de comentarii în termenii cei mai fermi posibil".

"În mod evident, este absolut inacceptabil să faci legături și să folosești un astfel de limbaj și sunt hotărât ca flagelul antisemitismului să fie eradicat."

"Nu are absolut niciun loc în societatea noastră. Și știu că anii precedenți au fost dificili pentru comunitatea evreiască și nu vreau ca ei să mai experimenteze vreodată așa ceva."

Iar Sajid Javid, care a fost secretar de stat pentru sănătate în timpul pandemiei, a calificat comentariul drept "respingător din punct de vedere moral" și a spus că este "periculos de greșit să insinuezi că numeroșii oameni buni care au jucat un rol în acest caz fac parte dintr-un fel de conspirație".

Comentariul lui Bridgen vine cu aproximativ două săptămâni înainte de Ziua de comemorare a Holocaustului, pe 27 ianuarie.

Reacționând la faptul că Bridgen a fost înlăturat din funcție, John Mann, consilierul independent pe probleme de antisemitism al guvernului, a declarat: "Nu există nicio posibilitate ca lui Bridgen să i se permită să candideze la următoarele alegeri."

"El nu poate pretinde că nu și-a dat seama de nivelul de ofensă pe care îl provoacă remarcile sale".

Karen Pollock, director executiv al Holocaust Educational Trust, a declarat: "Acest comentariu este extrem de iresponsabil, total nepotrivit și un politician ales ar trebui să știe mai bine."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.