Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea antigripală în următorul sezon ar putea fi STIMULATĂ de TEAMA de un al doilea val al epidemiei de Covid-19 - Statele care au început pregătirile

MFE
Vaccinare

Temerile legate de un al doilea val al epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2 ar putea stimula vaccinarea antigripală în următorul sezon, producătorii de vaccinuri majorând deja proiecțiile privind numărul de doze livrate pentru următorul sezon gripal, potrivit 360medical.ro.

Astfel, rețeaua de farmacii CVS Health Corp, una dintre cele mai mari din Statele Unite, a început deja să comande mai multe vaccinuri gripale la producători, estimând o creștere accentuată a cererii.

De asemenea, o altă mare rețea americană de farmacii, Rite Aid Corp, a anunțat că a majorat cu 40% comenzile de vaccinuri pentru următorul sezon față de nivelul din sezonul gripal precedent, potrivit Reuters.

O creștere a cererii a fost deja înregistrată în Australia, țară în care iarna începe în curând. Producătorul australian de vaccinuri CSL Ltd’s Seqirus a anunțat deja o creștere a cererii cu 10%.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Ca urmare a acestor estimări, grupul farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK) a anunțat deja că va majora producția, dând asigurări că cererea va fi acoperită.

Un sondaj realizat de agenția Reuters în luna mai în rândul a 4.428 de adulți din SUA a arătat că 60% dintre respondenți intenționează să se vaccineze antigripal în toamnă.

Procentul este mult mai mare decât cel al persoanelor vaccinate antigripal în anii precedenți în SUA, de sub 50%.

Chiar dacă vaccinul gripal nu protejează de Covid-19, mai mulți oficiali din domeniul Sănătății din SUA au declarat că creșterea numărului de persoane vaccinate antigripal poate preveni un val de spitalizări la iarnă – când sistemul medical riscă să se confrunte cu un val de internări atât pentru gripă, cât și pentru Covid-19.

“Riscăm un asalt dublu la toamnă și în timpul iernii, al gripei și al Covid-19. Doar în cazul gripei ne putem proteja”, a afirmat expertul în boli infecțioase dr. William Schaffner de la Vanderbilt University Medical Center.

În sezonul gripal 2019/2020, Statele Unite au înregistrat 740.000 de internări în spital și 62.000 de decese din cauza gripei, iar pe piața americană s-au furnizat 170 de milionae de doze de vaccin gripal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.