Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea avansează în ritm de melc în România

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin vaccinare romania judete

Atingerea „imunității de turmă” de către români, prin vaccinare, devine un obiectiv tot mai greu de atins. Puțin peste 5 milioane de români s-au vaccinat și experții au spus că e nevoie de circa 10 milioane de persoane vaccinate pentru o „imunitate de grup”. După un debut încurajator, ritmul în care avansează campania de vaccinare a devenit deosebit de lent, odată cu venirea verii.

Specialiștii se așteaptă ca, odată cu venirea toamnei, înmulțirea cazurilor de coronavirus să convingă cât mai mulți români să se vaccineze.

În ultimele 24 de ore, potivit datelor oficiale, doar 4.540 de noi români s-au prezentat în centrele de vaccinare pentru prima doză, în timp ce alți 2.790 au mers să-și facă a doua doză.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.005.436 de persoane, dintre care 4.858.584 cu ambele doze. În ultimele 24 de ore au fost raportate trei reacții adverse, iar de la startul campaniei au fost raportate 16.826 reacții adverse. CNCAV precizează că 55 reacții adverse sunt în curs de investigare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.