Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în Arabia Saudită pentru a utiliza transportul public și pentru a avea acces în anumite spații

life.ro
Arabia Saudită, Riad

Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în Arabia Saudită de la 1 august pentru a intra în orice spaţiu public sau privat, precum şi pentru a utiliza transportul public, a informat marţi guvernul saudit, potrivit AFP.

Acest anunţ, destinat stimulării programului de vaccinare din regat, vine după decizia de a permite doar angajaţilor vaccinaţi din sectorul public şi privat să se întoarcă la locul de muncă, potrivit agerpres.ro.

Vaccinarea va fi necesară pentru "a intra în orice spaţiu privat sau guvernamental", precum şi în sălile de spectacole sau de sport, a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă din Arabia Saudită.

De asemenea, vaccinarea fi obligatorie şi pentru intrarea în spaţii destinate educaţiei sau pentru folosirea transportului public, a adăugat acesta.

Ministerul Sănătăţii din Arabia Saudită a informat că a administrat circa 12 milioane de doze de vaccin la o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori.

Arabia Saudită a înregistrat peste 435.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 7.000 de decese asociate acestei boli de la începutul epidemiei de coronavirus.

Luni, guvernul le-a permis cetăţenii saudiţi imunizaţi împotriva COVID-19 să călătorească în străinătate, la peste un an de la interzicerea tuturor călătoriilor în afara regatului.

Persoanele care au primit două doze de vaccin, cele care au primit o doză cu cel puţin 14 zile înainte de călătoria planificată şi toţi cei vindecaţi după ce au fost infectaţi în ultimele şase luni sunt consideraţi imunizaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.