Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul care ar putea fi cumpărat de Republica Moldova trezeşte controverse

Sinovac
CoronaVac Sinovac

Unul dintre vaccinurile produse în China, care ar putea fi cumpărat şi de către Republica Moldova, dă naştere la tot mai multe controverse. Presa internaţională a scris că producătorii chinezi recunosc că serul are o eficacitate scăzută şi iau în considerare combinarea cu alte seruri de vaccin produse tot în China, transmite Știri.md cu referire la TVRMoldova.md.

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, cere audierea în Parlament a premierului interimar, cu privire la achiziţia a 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac.

Deputatul Alexandru Slusari spune că sunt foarte multe întrebări privind vaccinul chinezesc, mai ales că pentru cele 400 de mii de doze propuse pentru Republica Moldova se vor cheltui bani publici.

Potrivit presei internaţionale, directorul Centrelor pentru Controlul Bolilor din China, Gao Fu, a declarat, că vaccinurile chinezeşti nu au rate de protecţie foarte mari.

Autorităţile iau în calcul combinarea unor seruri pentru a obţine un rezultat mai bun. Reprezentanţii vaccinului Sanovac îşi apără produsul.

Liu Peicheng, purtător de cuvânt, SANOVAC: „Eficacitatea vaccinurilor este influenţată de mai mulţi factori, cum ar fi intensitatea focarului, programul de imunizare, diferitele tulpini ale virusului, criterii de determinare a cazului, vârsta pacienţilor, ş.a. Acestea sunt doar câteva dintre motivele, pentru diferitele rate de protecţie ale vaccinului Sanovac, în diferite ţări”.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei de la Agenţia Naţională de Sănătate Publică nu au răspuns la telefon pentru a comenta controversele care planează asupra vaccinului chinezesc.

Ministerul Sănătăţii a anunţat săptămâna trecută că membrii comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 au decis să cumpere 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs în China, pentru că producătorul acestui ser a fost singurul care a răspuns solicitărilor adresate de autorităţile Republicii Moldova.

Reprezentanţii ministerului au precizat că vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 ţări, inclusiv în Ucraina.

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au declarat că vaccinurile produse în China sunt sigure şi eficiente, dar au nevoie de mai multe date pentru a recomanda utilizarea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.