Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul CoronaVac este eficient pentru copii între 3 și 17 ani, anunță China

Sinovac
CoronaVac Sinovac

Un nou test clinic realizat în China - prezentat marţi de revista The Lancet - sugerează că vaccinul CoronaVac împotriva COVID-19 este "sigur" pentru copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani şi induce un puternic răspuns imunologic, relatează EFE.

Testul, realizat pe 550 de minori, a demonstrat că peste 96 % dintre aceşti copii şi adolescenţi care au primit cele două doze ale acestui vaccin produs de Sinovac au generat anticorpi împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit studiului, reacţiile au fost uşoare sau moderate şi simptomul cel mai comun a fost durerea resimţită la locul injecţiei, informează Agerpres.ro.

"Copiii şi adolescenţii fac de obicei o formă uşoară sau asimptomatică de COVID-19 comparativ cu adulţii, totuşi un mic număr dintre ei ar putea dezvolta o formă mai severă", a declarat expertul chinez Qiang Gao, de la Sinovac Life Sciences (China).

El a precizat că minorii ar putea de asemenea transmite virusul altor persoane. "Descoperirile noastre despre CoronaVac au arătat că vaccinul este bine tolerat şi a indus un răspuns imunologic încurajator", a precizat Qiang Gao.

Testele din prima fază au fost realizate în mod aleator pe 72 de minori sănătoşi din Zanhuang (China) între 31 octombrie şi 2 decembrie 2020.

La cea de-a doua fază au participat 480 de copii în perioada cuprinsă între 12 şi 30 decembrie 2020.

Autorii au admis totuşi că studiul are unele "limitări", precum faptul că încă nu a fost evaluat răspunsul la aşa-numitele celule T, care joacă un rol important în infecţiile cu SARS-CoV-2.

Ei au precizat, de asemenea, că studiul a implicat un număr mic de participanţi, de aceeaşi etnie, astfel încât este nevoie de studii mai ample desfăşurate pe participanţi din alte zone ale ţării şi de diferite etnii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.