Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul e cel mai puternic pașaport: Cipru primește fără restricţii britanicii vaccinaţi anti-COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Cipru va permite intrarea fără restricţii de la 1 mai pentru turiştii britanici vaccinaţi anti-COVID-19, un acord similar fiind încheiat cu Israelul în februarie pentru facilitarea călătoriilor fără carantină, relatează vineri agenţia EFE.

Ministrul cipriot al turismului, Savas Perdios, a precizat că primirea fără restricţii a cetăţenilor britanici se va aplica numai în cazul celor care au primit şi a doua doză de vaccin cu cel puţin o săptămână înaintea călătoriei, iar autorităţile cipriote îşi rezervă dreptul de a face teste aleatorii în aeroporturi, inclusiv unor pasageri vaccinaţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Mai mult, oficialul cipriot a atras atenţia că niciun turist străin, chiar şi vaccinat, nu este scutit de respectarea regulilor antiepidemice, precum purtarea măştii sau păstrarea distanţei de siguranţă.

Această deschidere faţă de turiştii britanici coincide cu sărbătorile pascale ortodoxe. Totuşi, conform planului guvernului de la Londra pentru relaxarea restricţiilor, cetăţenii britanici vor putea călători în străinătate în scop turistic numai începând cu 17 mai.

Citește și: Nicușor Dan dezvăluie care este starea relației cu PNL și USR PLUS: ‘În măsura în care îmi vor solicita întâlniri unu la unu vorbesc, pentru că întâlniri periodice avem la două săptămâni cu toți primarii’

Guvernul cipriot de decis să permită accesul turiştilor din statele UE începând din 1 martie şi a celor din unele state terţe începând cu 1 aprilie, fără carantină, dar cu condiţia prezentării unui test PCR negativ.

În anul 2019 britanicii au reprezentat circa un sfert din sosirile internaţionale în Cipru, în timp ce Israelul este a treia sursă de turişti.

Citește și: Elena Udrea: ‘Sunt un om liber, am un copil, vreau să îl cresc în libertate. Oamenii care nu cred în Dumnezeu de ce s-ar speria de blesteme?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.