Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul împotriva poliomielitei, eficient și împotriva coronavirusului, susține Centrul 'M.Ciumakov' din Moscova

vestidinrusia.ro
Centrul ”M.Ciumakov” vaccin rusia

Centrul ”M.Ciumakov” din Moscova susține că a dovedit eficacitatea vaccinului împotriva poliomielitei ca mijloc de luptă împotriva coronavirusului. Studiul a fost efectuat pe 600 de persoane din Kirov, a anunțat directorului, Aidar Ișmuhametov, relatează cotidianul Kommersant.

Centrul ”M.Ciumakov” este dezvoltatorul celui de-al treilea vaccin împotriva coronavirusului, ”KoviVak”, înregistrat oficial în Rusia.

”Le-am dat (…) voluntarilor un vaccin cu virus viu (atenuat) împotriva poliomielitei, iar rezultatul a fost o scădere accentuată a îmbolnăvirilor în respectivul grup. Este o chestiune dovedită de noi”, a spus Ișmuhametov. Potrivit spuselor sale, problema folosirii vaccinului împotriva poliomielitei în lupta împotriva coronavirusului a fost lăsată deoparte, pentru moment, ca ”variantă de primă urgență”. Vaccinul împotriva poliomielitei a fost dezvoltat chiar de către Centrul ”M.Ciumakov” în anii ’60.

La începutul lunii mai, Centrul ”M.Ciumakov” a depus la Ministerul Sănătății documentaţia necesară în vederea obținerii aprobării pentru folosirea vaccinului său împotriva coronavirusului la persoane cu vârste de peste 60 de ani. Potrivit dezvoltatorului, vaccinul ”KoviVak” asigură o imunitate de opt luni. Până la sfârșitul acestui an este planificată producerea a cel puțin 7,5 milioane de doze din acest preparat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.