Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul Moderna este eficient împotriva variantelor noi ale coronavirusului

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat marţi că vaccinul său anti-COVID-19 a generat o activitate neutralizatoare împotriva variantelor noi ale coronavirusului, printre care şi Delta, într-un studiu de laborator încă nerevizuit de alţi cercetători, relatează EFE.

Potrivit comunicatului său, vaccinul a indus dezvoltarea de anticorpi împotriva tuturor variantelor supuse unui test "in vitro", precum Beta, identificată în Africa de Sud; Delta din India, şi altele identificate în Nigeria, Uganda şi Angola.

Moderna, care lucrează la o strategie de dezvoltare clinică pentru a proteja împotriva variantelor, a utilizat plasmă de la opt participanţi obţinute la o săptămână după cea de-a doua doză în prima fază a testului clinic cu vaccinul său anti-COVID-19, informează Agerpres.ro.

Studiul este prezentat într-un document înaintat spre revizuire altor experţi în revista BioRxiv.

"În timp ce încercăm să învingem pandemia este imperativ să fim proactivi cu evoluţia virusului. Suntem angajaţi în studierea variantelor emergente, în generarea de date şi în împărtăşirea lor când vor fi disponibile", a declarat consilierul delegat al Moderna, Stephane Bancel.

Bancel a precizat că datele prezentate sunt "încurajatoare" şi suscită speranţa că vaccinul dezvoltat de Moderna "ar trebui să continue să protejeze împotriva variantelor recent detectate".

"Aceste descoperiri subliniază importanţa de a continua să vaccinăm populaţia cu o serie primară de vaccinuri eficiente", a subliniat Stephane Bancel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.