Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul Pfizer anti-COVID a început să fie livrat în Europa

Linkdin
vaccin covid

Primele doze din vaccinul anti-COVID de la Pfizer ajung în Europa pe calea aerului. Avioanele au fost încărcate cu o cantitate de 5 ori mai mare de gheaţă uscată decât cea permisă în mod normal.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Transportat cu avioanele United Airlines, vaccinul Pfizer a început să fie livrat în diferite destinaţii din Europa, de unde va putea fi distribuit.

Aprobările vaccinului în UE sunt aşteptate în a doua parte a lunii decembrie, de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Decizia de a aduce deja vaccinul pe continent a fost luată pentru ca distribuirea acestuia să fie făcută cât mai repede după primirea aprobărilor, scrie Wall Street Journal.

United urmează să desfăşoare curse între Chicago şi Bruxelles, deoarece principalele laboratoare care dezvoltă vaccinul se află la Kalamazoo, Michigan şi Puurs (Belgia), dar şi în Pleasant Prairie, Wis., şi în Karlsruhe (Germania)

Transportul vaccinului a fost efectuat în condiţii diferite, fiind nevoie de o cantitate enormă de gheaţă uscată. Toate acestea se datorează faptului că dozele de vaccin trebuie ţinute la -75 de grade Celsius.

United Airlines a primit o aprobare specială prin care a putut încărca aeronava cu o cantitate de cinci ori mai mare de gheaţă uscată. De aceea şi distribuţia către cumpărători va fi o provocare. Alte companii aeriene îşi fac deja planuri pentru a putea transporta vaccinul când va fi nevoie.

Vaccinul are o eficienţă de 95% şi este necesară vaccinarea cu două doze la interval de aproximativ 20 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.