Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaccinul rusesc anti-Covid cucerește țară după țară: Emiratele Arabe Unite se alătură tărilor care decis să-l folosească la imunizarea populației

vaccin Sputnik V

Emiratele Arabe Unite (EAU) au înregistrat vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V, a anunţat joi Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR), citat de EFE, potrivit Agerpres.

"Vaccinul Sputnik V a fost înregistrat în regim de urgenţă de EAU în urma rezultatelor celei de-a treia faze a studiilor clinice realizate în Rusia cu peste 33.000 de participanţi", a informat FIDR într-un comunicat.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

Potrivit FIDR, în prezent se desfăşoară în EAU cea de-a treia fază de studii clinice ale acestui vaccin sub tutela Ministerului Sănătăţii al acestei ţări şi Departamentului de Sănătate Publică din Abu Dhabi, la care participă 1.000 de voluntari.

Directorul general al FIDR, Kiril Dmitriev, a declarat la o conferinţă de presă online că, EAU "este unul din partenerii cheie ai Rusiei în Orientul Mijlociu".

"Decizia de a include Sputnik V în portofoliul de vaccinuri al EAU este un pas important pentru a proteja populaţia prin intermediul unuia dintre cele mai bune vaccinuri la nivel mondial", a spus Kiril Dmitriev.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer ultimul scenariu! ‘Nu se pune problema’

Anterior, vaccinul Sputnik V a fost înregistrat în regim de urgenţă de Ungaria, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay şi Turkmenistan şi Berlarus.

Dmitriev a anunţat că FIDR va începe să furnizeze "curând" acest vaccin Ungariei, prima ţară din UE care a înregistrat Sputnik V, şi a anunţat că săptămâna viitoare o revistă medicală va publica rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice.

Rezultatele primelor două faze ale studiului acestui vaccin vor fi publicate de revista de specialitate Lancet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.