Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vaccinurile folosite în România sunt eficiente împotriva tulpinii Delta în anumite condiții. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță

smartradio.ro
vaccin femeie

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că vaccinurile pe care România le folosește în acest moment împotriva tulpinii Delta sunt eficiente cu condiția să fie făcută schema completă de vaccinare.

”Asta este diferența vizavi de eficiența vaccinurilor pentru tulpina Delta, comparativ cu tulpina britanică Alfa, unde după prima doză de vaccin s-a dovedit că oferă o protecție într-o măsură crescută. În Marea Britanie, la acest moment, persoanele vaccinate cu o singură doză aveau un risc de doar 3 ori mai mic de a se îmbolnăvi comparativ cu cele cu schemă completă care aveau un risc de 20 de ori mai mic să se îmbolnăvească cu această tulpină. Din acest motiv și Marea Britanie a luat decizia de a reduce intervalul dintre cele două doze de la 12 la 8 săptămâni tocmai pentru a grăbi procesul de completare a schemelor de vaccinare”, a explicat Gheorghiță.

Acesta a dat asigurări că nu există diferențe între cele 4 tipuri de vaccinuri folosite astăzi în România față de infecția cu tulpina Delta.


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.