Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaclav Klaus, ex-președinte al Cehiei: 'Nu Rusia, ci Occidentul poartă responsabilitatea pentru inflația din Europa. Economia UE va înceta să mai funcționeze'

Vaclav Klaus

Fostul președinte ceh, Vaclav Klaus, a declarat că Occidentul, nu Rusia poartă responsabilitatea pentru creșterea galopantă a inflației și a prețurilor la energie în Cehia și în alte țări ale Europei, informează TASS cu referire la publicația Seznam Zpravy.

Potrivit spuselor sale, Occidentul poartă singur responsabilitatea pentru inflația gigantică și pentru creșterea prețurilor la energie, scrie Gazeta.ru.

”Asta a apărut din vina lor, din vina Occidentului, a Europei înseși. O problemă care a apărut cu mult înainte de 24 februarie, cu mult inainte de invazia rusă în Ucraina. Războiul Rusiei nu a venit decât să completeze acest proces economic negativ, a cărui esență este cu totul alta”, este de părere Klaus, citat de vestidinrusia.ro.

Potrivit spuselor sale, ”salturile șoc de preț la resursele energetice livrate de Rusia în UE s-au întâmplat încă dinainte de 24 februarie”.

Klaus a adăugat că, dacă Uniunea Europeană se debarasează de dependența energetică față de Rusia, economia Europei va înceta să mai funcționeze.

Printre altele, menționează Gazeta.ru, în Europa au început tăierile de curent. Prima țară unde autoritățile au luat o astfel de decizie este republica autoproclamată Kosovo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.