Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vadim Krasnoselski, liderul de la Tiraspol: 804 de transnistreni au murit în 1992, suntem profund recunoscători Rusiei pentru menținere păcii în Transnistria

stiri.md
Vadim Krasnoselski

Vadim Krasnoselski, liderul regimului prorus din Transnistria, a salutat intervenția Rusiei pentru oprirea așa-zisei „agresiuni armate a Republicii Moldova împotriva poporului transnistrean” în anul 1992, informează agenția de știri TASS, citând presa de stat de la Tiraspol.

„Agresiunea armată a Republicii Moldova împotriva poporului transnistrean în 1992 a adus moarte, suferință, distrugere. 804 de transnistreni au murit”, a declarat Krasnoselski.

„Apreciem pacea și suntem profund recunoscători Rusiei pentru misiunea sa de menținere a păcii”, a adăugat conducătorul separatist al Transnistriei.

Liderul prorus de la Tiraspol a mai declarat că „făptașii nu au fost aduși în fața justiției”.

Krasnoselski a făcut aceste afirmații într-un discurs rostit duminică, cu ocazia unui eveniment de comemorare a conflictului armat din 1992.

Conflictul armat de la Nistru – între armata moldovenească și forţelor secesioniste proruse, sprijinite de fosta armată a XIV rusă, care era dislocată în regiune – a început la 2 martie 1992. Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992 de către Republica Moldova și Federația Rusă. Potrivit datelor oficiale, la conflictul armat au participat în jur de 29.000 de persoane, dintre care circa 300 au decedat.

Chișinăul cere constant retragerea trupelor ruse și evacuarea depozitelor de muniții de pe teritoriul Republicii Moldova, însă Moscova susține că este necesar să mențină forțe în Transnistria pentru a garanta pacea în regiune și pentru a păzi depozitul de muniție de la Cobasna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.