Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vadim Krasnoselskii afirmă că încercările de a submina rolul URSS în Victorie duc la renașterea fascismului

captura YouTube
Vadim Krasnoselski

Vadim Krasnoselskii afirmă că încercările de a submina rolul URSS în Victorie duc la renașterea fascismului

Președintele autoproclamatei republici a Transnistriei, Vadim Krasnoselskii, a declarat că încercările de a rescrie istoria, prin nerecunoaşterea rolului Armatei Roșii și al poporului sovietic în înfrângerea fascismului creează premise foarte periculoase pentru renașterea acestuia, relatează TASS citat de Rador.

"În ceea ce privește fascismul, mai exact uciderea în masă a oamenilor, este pur și simplu imposibil să ne împăcăm cu asta. Acei oameni care uită faptele eroice ale poporului sovietic, ale soldatului sovietic, ale forțelor armate sovietice nu știu ce fac. Aceştia, încercând să rescrie istoria, în general, creează toate condițiile pentru renaşterea nazismului și a fascismului" - a declarat șeful republicii nerecunoscute, în cadrul unui briefing organizat marți. Potrivit afirmaţiilor acestuia, pentru el Ziua Victoriei este o sărbătoare personală, întrucât bunicii lui au luptat pe front şi s-au întors de acolo cu răni.

"Pentru mine este o datorie: să vin să mă închin în fața oamenilor, în fața bunicilor mei, în fața altora, în fața întregului popor sovietic. Și, știţi, am mereu o astfel de supărare în suflet pentru că generația viitoare, să zicem, nu o generație, ci o grămadă de trădători au distrus "ceea ce bunicii și străbunicii noștri, Uniunea Sovietică au apărat cu un asemenea preț. Ceea ce Hitler și aliații săi nu au putut face au făcut alţi ticăloși, nu trebuie uitat asta" - a subliniat Krasnoselskii.

Amintim că, în urmă cu doi ani, Consiliul Suprem al Transnistriei a introdus răspunderea penală pentru insultarea memoriei apărătorilor Patriei. Deși parada de Ziua Victoriei și procesiunea "Regimentului Nemuritor" au fost anulate aici pentru al doilea an în legătură cu o serie de atacuri teroriste, această zi de sărbătoare este marcată în toate orașele.

Sunt organizate evenimente tradiționale, în cadrul cărora au loc întâlniri cu veteranii, iar oaspeții sunt tratați cu "terci de soldat".

Muzica cântă în locațiile evenimentelor, artiștii concertează, iar seara cerul Tiraspolului este luminat cu artificii festive

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.