Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Văduva fostului preşedinte din Zimbabwe Robert Mugabe, condamnată să doneze vaci şi capre pentru că şi-a îngropat soţul într-un mod nepotrivit

www.oneindia.com
robert mugabe

Văduva fostului preşedinte din Zimbabwe Robert Mugabe a fost condamnată de un tribunal tradiţional să doneze cinci vaci şi două capre pentru că şi-a îngropat soţul într-un mod considerat nepotrivit, a declarat familia acesteia, joi seara, potrivit AFP.

Această instanţă, care nu-l poate obliga pe acuzat, dar ale cărei decizii au o simbolistică puternică, s-a reunit joi dimineaţă, în absenţa acuzatei, Grace Mugabe, potrivit unei surse apropiate familiei, potrivit agerpres.ro.

Ea este acuzată că şi-a îngropat soţul, decedat în 2019, la vârsta de 95 de ani, în curtea casei sale natale din Kutama, la 90 de kilometri vest de capitala Harare.

Instanţa s-a întâlnit la Murombedzi, la aproximativ 25 de kilometri distanţă, în prezenţa a aproximativ 15 persoane. Jurnaliştii nu au putut participa la şedinţă, anturajul şefului tradiţional afirmând că doreşte "o anumită intimitate".

Şeful Zvimba, născut Stanley Mhondoro, a declarat că Mugabe ar trebui să fie îngropat într-un loc ales de mama sa sau de familia în care s-a născut. El a cerut exhumarea corpului fostului preşedinte şi o reîngropare potrivit obiceiului.

Actualul preşedinte, Emmerson Mnangagwa, şi-ar dori ca acesta să fie îngropat în Panteonul naţional al eroilor "luptei de eliberare" din Harare. Cu toate acestea, nepotul lui Mugabe a declarat săptămâna trecută postului SABC că nu a existat niciun conflict în cadrul familiei pe această temă deoarece Mugabe, în timpul vieţii, a declarat în mod clar că nu vrea să fie înmormântat acolo.

Până la ultima suflare, Robert Mugabe, care a domnit cu o mână de fier în Zimbabwe timp de 37 de ani, a nutrit o ranchiună profundă faţă de fostul său vicepreşedinte Mnangagwa, ajuns în fruntea ţării după demisia sa forţată în noiembrie 2017.

"El nu a fost înmormântat acasă la Grace, ci la proprietatea sa şi am acceptat asta ca familie", a declarat vărul său, Dominic Matibiri, pentru AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.