Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de demisii în școli, înainte de începerea școlii - Funcția de director nu mai atrage cadrele didactice (VIDEO)

Primaria Sectorului 4
scoala banci

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că „undeva până într-o sută” de directori de şcoli au demisionat în ultima perioadă, iar aproximativ 60% dintre aceştia au invocat drept motiv al demisiei nivelul salarial scăzut. Ea a afirmat că există promisiuni conform cărora chestiunea privind remunerarea acestei categorii va fi rezolvată în următoarele săptămâni.

„Am centralizat situaţia. 94, 95 (de directori de şcoli au demisionat - n.r.), dacă îmi aduc aminte bine. Dintre aceştia, aproximativ 60% au invocat, ca motiv al demisiei, condiţiile salariale, deci au fost şi demisii care prezumăm că nu au avut neapărat legătură cu asta. Ştim problema, ea s-a agravat odată cu momentul în care s-a introdus în bază o sumă suplimentară. Este o problemă de grilă de salarizare care este anexă la Legea salarizării publice, am semnalat-o în scris atât Ministerului Muncii, cât şi la nivel guvernamental încă din luna iulie, avem promisiuni că se va găsi o soluţie în următoarele săptămâni”, a afirmat Ligia Deca, luni, la TVR Info, potrivit news.ro.

Ea a exprimat disponibilitatea ministerului de a lucra pentru rezolvarea problemelor legate de salariile directorilor de şcoli, spunând că este normal ca aceştia să fie remuneraţi corespunzător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.