Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de indignare în Australia: femeia de 95 de ani rănită cu un pistol de electroșocuri de polițiști a murit

myblog.ro
electrosoc

O femeie de 95 de ani de la un centru pentru vârstnici din Australia asupra căreia un poliţist a folosit săptămâna trecută un pistol cu electroşocuri pentru că era "înarmată cu un cuţit" a decedat miercuri la spital, a anunţat poliţia australiană, citată de Reuters, EFE şi AFP.

"Confirmăm cu mare tristeţe moartea Clarei Nowland, în vârstă de 95 de ani", a declarat poliţia din New South Wales (sud-est), precizând că femeia s-a stins din viaţă "în pace", înconjurată de cei apropiaţi. Bătrâna avea 24 de nepoţi şi 31 de strănepoţi, potrivit Agerpres.

Poliţistul în vârstă de 33 de ani care a recurs la pistolul cu electroşocuri a fost suspendat din funcţie şi a fost inculpat pentru vătămare corporală gravă "din imprudenţă", urmând să compară în instanţă pe 5 iulie.

Incidentul petrecut pe 17 mai la căminul de bătrâni Yallambee Lodge a şocat Australia.

Poliţiştii au fost chemaţi atunci de membri ai personalului, care au spus că o femeie este "înarmată cu un cuţit". Ofiţerii au rugat-o pe Clara Nowland să dea drumul cuţitului - un cuţit zimţat pentru friptură -, dar aceasta s-a îndreptat "lent" în direcţia lor, sprijinindu-se de un cadru. Acesta a fost momentul când agentul incriminat a utilizat pistolul, iar femeia, care avea circa 1,57 metri şi 43 de kilograme, a căzut.

Au fost lansate apeluri la deschiderea unei anchete parlamentare în statul New South Wales, precum şi la publicarea imaginilor surprinse de camera poliţistului, dar deocamdată poliţia a refuzat să facă acest lucru.

Faptul că Clara Nowland a fost ţintită cu un pistol cu electroşocuri a "stârnit indignare în rândul populaţiei statului şi arată că avem nevoie disperată de o reformă a poliţiei", a subliniat deputata ecologistă locală Sue Higginson.

Şefa poliţiei din stat, Karen Webb, a apreciat la rândul său că agenţii ar trebui să fie "mai bine echipaţi" pentru a se putea ocupa de pacienţi care suferă de demenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.