Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de ȘOC în spitalele din România, după campania publicitară care îi denigrează: 'Trist. Urât. Jignitor'

În ultimele zile, în București, Brașov, Iași și alte mari orașe, pe panourile publicitare stradale, au apărut mai multe imagini așa-zise ”icoane cu medici”, în care sunt schițați medici cu stetoscop și mască medicală, cu două sau patru mâini, copiate după modelul icoanelor ortodoxe Pantocrator.

Campania aparține companiei de publicitate McCann România, iar Patriarhia Română a reacționat și ea la campania celor de la McCann, așa cum STIRIPESURSE.RO a scris, în exclusivitate.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Medicii sunt șocați de cum au putut să fie înfățișați. Adina Nenciu, medic rezident obstetrica ginecologie la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - SUUB, consideră că toată campania este urătă și jignitoare pentru cadrele medicale.

”Este greu de inteles ce se doreste cu aceste panouri din minunata lume noua. Prototipul uneia este Iisus Hristos Pantokrator (Atotputernic).

- Daca aureola simbolizează sfinţenia si slava dumnezeiască, aici vedem aura covid-like ca sursa a “puterii” medicului

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

- Daca binecuvantarea din icoana ne trimite cu gândul la Mântuitorul Iisus Hristos de la care vine binecuvântarea peste toată făptura, aici vedem “binecuvantarea” cu stetoscopul ( nici macar directa, ci prin intermedierea unui dispozitiv rece )

- Daca in icoana avem Evanghelia (vestea cea buna prin excelenta), aici vedem foaia de observatie (vestea “buna” de care depinde viata pacientului, care detine “adevarul” absolut si care consemneaza marea vindecare)

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA

Medicii au salvat vieti si inainte de covid si vor mai salva si dupa. Aptitudinile lor depasesc cele ale utilizarii unui stetoscop (se descurca si fara si se descurca si cu mai multa aparatura). Ceea ce fac medicii pentru pacienti depaseste ceea ce e consemnat in foaia de observatie, inclusiv la nivel personal, uman. Dar si medicina si medicii au limite. Dincolo de aceastea unii (nu toti sunt de acord aici) l-au recunoscut pe Iisus Hristos, Medicul prin excelenta.

Medicii sunt mult mai mult decat “vindecatori” de covid. La fel cum si viata este mult mai mult decat a trece de aceasta pandemie. La fel cum si oamenii sunt mai mult decat infectati sau neinfectati cu covid. La fel cum si Adevarul este mult (infinit mai mult) decat ce e oferit ca adevar in aceste zile.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Trist. Urat. Jignitor.

Si din perspectiva unui crestin si din perspectiva unui medic.”, e mesajul Adinei Nenciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.