Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de pensionări fără precedent - 47 de judecători pleacă 'dintr-un foc'. Ministrul Justiţiie: 'Eu chiar nu cred că există un val de pensionări'

judecator justitie

Secţia pentru judecători a CSM analizează în şedinţa din 23 ianuarie nu mai puţin de 47 de cereri de pensionari din partea unor judecători. Numărul judecătorilor care se penionează în ianuarie ajunge astfel la 54, ceea ce reprezintă un val fără precedent în ultimii 30 de ani în justiţia din România.

Valul de pensionări a fost generat de declaraţia ministrului ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cu privire la intenţia de a se majora vârsta de pensionare în cazul magistraţilor, dar şi de temeile judecătorilor că, odată desfiinţată SIIJ, se va reveni la perioada abuzurilor asupra magistraţilor din partea DNA.

STIRIPESURSE.RO nota pe 12 ianuarie că şi-au depus cereri de pensionare 27 de judecători şi 11 procurori până la acea dată, dar în numai o săptămână alţi 27 de judecători au depus asemenea solicitări la CSM. Declaraţia ministrului Justiţiei din 7 ianuarie, în care retracta afirmaţiile referitoare la vârsta de pensionare, nu au avut efectul de a stopa valul de pensionări.

Printre cei care se penionează se numără şi cunoscutul judecător de la ÎCCJ Horia Şelaru, fost procuror DNA, fost consilier al lui Kovesi. În unele instanţe, pensionările vor lăsa un volum de muncă enorm pentru cei rămaşi, cu riscul blocării activităţii, după cum remarcau şi judecătorii din CSM în şedinţa din 14 ianuarie.

Stelian Ion a susţinut luni, într-un interviu pentru Liberttaea, că nu există niciun val de pensionări, iar cei care îl critică o fac de pe poziţii politice. "Toate atacurile și toate comentariile cu privire la valul de pensionări sunt chestiuni de ordin politic. Stelian Ion: Nu cred că a exista un val de pensionări în urma unei declarații sau a unei discuții în spațiul public", a afirmat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.