Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de proteste în India după arestarea unei activiste ce susținea mişcarea Gretei Thunberg

the Guardian
activistă pentru mediu Disha Ravi

Politicieni indieni de opoziţie şi activişti au condamnat luni arestarea în India a unei tinere activiste pentru mediu în vârstă de 22 de ani acuzată că a ajutat la editarea şi distribuirea unui document al activistei suedeze de mediu Greta Thunberg care a promovat protestele fermierilor indieni, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Poliţia a dus-o pe Disha Ravi în capitală din locuinţa ei din oraşul Bengaluru, sudul Indiei, pentru a o interoga în legătură cu acuzaţia că a răspândit documentul pe parcursul lunilor de proteste organizate de fermierii indieni la periferia New Delhi.

O sursă din cadrul poliţiei din New Delhi a declarat că Ravi a fost arestată într-un caz de sediţie împotriva celor acuzaţi că au creat un "set de instrumente" pentru a-i ajuta pe fermieri. Dacă se va dovedi că Ravi este vinovată, ea ar putea fi condamnată la închisoare pe viaţă.

Duminică, o instanţă indiană a dispus ca Ravi să fie ţinută în custodia poliţiei timp de cinci zile, provocând furie pe reţelele sociale şi în rândul sindicatelor fermierilor.

Citește și: Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI

"Arestarea lui Disha Ravi este cel mai recent caz din India de reprimare a libertăţii de exprimare şi a disidenţei politice, aşa cum se doreşte pentru a se înăbuşi protestele în masă ale fermierilor", a declarat Shashi Tharoor, un deputat din Partidul Congresului, principala formaţiune de opoziţie din India.

Ravi este un lider în India al mişcării "FridaysforFuture" (Vineri pentru Viitor), iniţiată în întreaga lume de adolescenta suedeză Greta Thunberg.

La rândul său, Bhavreen Kandhari, membru al mişcării "FridaysforFuture" din India, a declarat că aşteaptă o clarificare din partea guvernului şi a poliţiei înainte de a face orice declaraţie.

"Aşteptăm mai multe informaţii cu privire la baza cazului penal", a afirmat Kandhari, un activist de mediu în vârstă de 45 de ani.

Activiştii de mediu au planificat proteste în toată India împotriva arestării lui Ravi, iar hashtag-ul #IndiabeingSilenced (India este redusă la tăcere) a fost postat pe reţelele de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.