Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de viroze respiratorii în toată țara. Camerele de gardă sunt pline

Pinterest
viroze raceli

A trecut mai bine de o lună de la începerea noului an școlar, iar cabinetele medicilor de familie încep să se aglomereze din cauza infecțiilor respiratorii.

S-au înmulțit cazurile de viroză și oamenii au ajuns în camerele de gardă ale spitalelor din toată țara. Doctorii atrag atenția că virușii provoacă infecții respiratorii cu simptome care pot persista săptămâni întregi. Cei mai mulți pacienți sunt copiii, în special bebelușii, care pot face febră mare și riscă să ajungă la deshidratare, potrivit Antena3.

Cei cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani ajung la urgențe cu dureri mari de cap, febra, vărsături, tuse şi dureri în gât.

Specialiștii le recomandă părinților să nu-i lase pe copii în colectivitate dacă prezintă simpome de gripă, răceală ori COVID-19.

Și în cabintele medicilor de familie se simte valul de viroze, medicii spun că zilnic consultă adulți, dar și copii cu infecții respiratorii.

Campania de vaccinare antigripală a început în toată țara. Medicii de familie eliberează deja rețete pentru persoanele care fac parte din categoriile de risc. Acestea au dreptul să primească serul gratuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.