Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veteranul UMILIT de liderii PNL de Ziua Națională, supravieţuitor al bătăliei de la Cotul Donului, va fi făcut cetăţean de onoare al Râmnicului

Unul dintre cei mai vârstnici veterani de război din Vâlcea, Emil Veţeleanu, supravieţuitor al luptelor de la Cotul Donului, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului luna viitoare, când va împlini vârsta de 101 ani, a anunţat joi, edilul Mircia Gutău.

Primarul Râmnicului a precizat că acest titlu îi este conferit veteranului din municipiu îi semn de respect, Emil Veţeleanu fiind de altfel şi singurul dintre centenarii vâlceni care duminica trecută a participat la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României din centrul oraşului, informează agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

El apare într-o filmare care a stârnit indignare publică în ultima săptămână. În filmul respectiv, veteranul de război stă în picioare lângă prefectul Florian Marin, având în mâini un baston şi un steguleţ tricolor, fiind aproape complet ignorat de zeci de lideri de la PNL, care se opresc însă să îl salute pe prefect.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Emil Veţeleanu, este printre militarii români care în timpul celei de-al Doilea Război Mondial au luptat şi au supravieţuit la Stalingrad, în bătălia de la Cotul Donului, unde armata română a suferit cea mai grea înfrângere din istoria sa.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

"Emil Veţeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supravieţuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front şi a supravieţuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostaşilor căzuţi în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea", au transmis reprezentanţii MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.