Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valentina Matvienko: 'Rusia nu a folosit niciodată și nu va folosi tema prețurilor alimentelor ca pârghie politică'

putin Matvienko

Rusia nu a folosit niciodată și nu va folosi tema prețurilor alimentelor ca pârghie politică, iar încercările Occidentului de a da vina pe Rusia pentru acest lucru nu mai sunt potrivite, a declarat președintele Consiliului Federației (camera superioară a Parlamentului rus), Valentina Matvienko.

"Aceasta este o politică atât de neruşinată a Occidentului, care încearcă să dea vina Rusiei pentru criza alimentară, pentru creșterea prețurilor la alimente, însă această încercare nu mai este potrivită, toată lumea înțelege deja că acesta este un instrument politic în mâinile Occidentului. Nu am folosit niciodată acest subiect ca pârghie politică și nici nu vom face acest lucru" - a spus preşedintele Consiliului Federației în filmul documentar "Zerno" ("Cereale") al lui Andrei Kondraşov, informează TASS, citată de Rador.

"Ne comportăm întotdeauna foarte conștiincios pe arena internațională" - a continuat ea. Matvienko a subliniat că cerealele sunt o resursă uriașă.

"Este ca apa potabilă, ca resursele energetice care salvează viețile multor, mulți oameni de pe această planetă. Și mi se pare că în acest sens, Rusia are propria sa misiune globală. Iată o recoltă record de cereale în Rusia, s-ar putea spune, este un garant al salvării unei mari părți a umanității, în special a țărilor sărace, de la foametea reală" - a spus președintele camerei superioare a Parlamentului rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.