Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valer Dorneanu avertizează, după atacul lui Ludovic Orban: 'Alegeri desfășurate în condiții nelegale pot fi anulate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis juramant Valer Dorneanu

Ludovic Orban a lansat un atac violent la adresa membrilor CCR, după ce judecătorii constituționali au decis că Parlamentul este cel care hotărăște data alegerilor parlamentare și nu Guvernul. Valer Dorneanu, președintele CCR, a avertizat că dacă Klaus Iohannis va promulga legea în timp util, legislativele nu vor mai avea loc pe 6 decembrie, așa cum decisese Guvernul. Dorneanu a precizat că, totuși, dacă alegerile vor fi ținute, ele ar putea fi anulate.

”Dacă legea e promulgată înainte, hotărârea Guvernului rămâne fără efect. Parlamentul este organul legiuitor suprem. Alte comentarii sunt de prisos. Alegeri desfășurate în condiții nelegale pot fi anulate. De către cine, rămâne de văzut.

Este evident că este o presiune neavenită și neprincipială. În niciun stat din Europa nu există asemenea atacuri din partea premierului. Din partea unui politician mai poți accepta, dar nu din partea prim-ministrului.

Este un atac la adresa statului de drept, pentru că CCR este un pilon al democrației, un garant al statului de drept, iar dacă unul dintre actorii statului atacă ansamblul constituțional este un atac la credibilitatea acelei instituții. Ce fel de stat de drept promovează acest prim-ministru? Autoritățile trebuie să fie co-responsabile, nu să dea vina una pe alta.”, a spus Valer Dorneanu, joi seara, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.