Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valer Dorneanu, șeful CCR, despre articolul neconstituțional din Codul de procedură penală

ccr

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Valer Dorneanu, a declarat marţi că instituţia pe care o reprezintă a admis o excepţie de neconstituţionalitate din Codul de procedură penală, apreciind că judecătorul de cameră preliminară poate să şi respingă propunerea de arestare preventivă.

"Am admis o excepţie de neconstituţionalitate în ce priveşte art. 238, alin. 1 din Codul de procedură penală, în sensul că am apreciat că în cazul propunerilor de reţinere, arestare preventivă făcute la judecătorul de cameră preliminară, acesta poate să şi respingă propunerea, nu numai să o admită, textul era neclar şi s-ar fi înţeles că judecătorul de cameră preliminară, spre deosebire de judecătorul de drepturi, nu poate decât să admită cererea de arestare preventivă", a explicat Dorneanu.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

În art. 238, alin.1 din noul Cod de procedură penală se menţionează că arestarea preventivă a inculpatului poate fi dispusă în procedura de cameră preliminară şi în cursul judecăţii, de către judecătorul de cameră preliminară sau de către instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza, din oficiu ori la propunerea motivată a procurorului, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile, pentru aceleaşi temeiuri şi în aceleaşi condiţii ca şi arestarea preventivă dispusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi în cursul urmăririi penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.